T +31 35 7400 400
E

50% van kankersterfte te voorkomen door een gezonde leefstijl

KWF Kankerbestrijding startte onlangs de campagne ‘6x sterker tegen kanker’. Ongezond leven staat aan de basis van tenminste 50% van de sterfgevallen door kanker. Bijna de helft van de Nederlanders weet echter niet dat een ongezonde leefstijl de belangrijkste factor is die het risico op kanker verhoogt.
Bovendien denkt 31% van de onderzoeksgroep dat ze weinig tot erg weinig invloed kan uitoefenen om zelf de kans op kanker te verminderen. KWF Kankerbestrijding wil de kennis en bewustwording van een ongezonde leefstijl bij het ontstaan van kanker verbeteren.

Best Replica Watches

Daarom startte zij op woensdag 4 november jl. in Den Bosch de campagne ‘6x sterker tegen kanker’ met een officiële opening van een speciale buitenexpositie door de Brabanders Geert Hoes (acteur / presentator) en Maartje Goderie (hockeyster bij HC Den Bosch en het Nederlands Elftal én Olympisch Kampioen van 2008). De expositie behelst levensgrote fotoreportages van (on)bekende Nederlanders uit de desbetreffende regio die gezond leven en dus 6x sterker tegen kanker zijn. Na Den Bosch is de expositie langs Utrecht getrokken en staat het nu in Zwolle. Bij de persaftrap in Zwolle waren burgemeester H.J. Meijer en RTL nieuwslezeres Margreet Spijker aanwezig.

Impact is door KWF Kankerbestrijding ingeschakeld om de buitenexpositie te organiseren, bekende Nederlanders bereid te vinden mee te werken aan de campagne, de persaftrap in Den Bosch en Zwolle in goede banen te leiden en om het nieuws in de pers te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.6xsterkertegenkanker.nl.

Ook zo’n actie met Impact? Neem dan contact met ons op.


Meer KWF Kankerbestrijding: [Teveel zon is niet gezond] [Politici collecteren mee]

Je hebt de flash player nodig om deze pagina te kunnen bekijken!